Parteneriatul “Tehnologia ca instrument de educație” încheiat între compania ESD, FUNDAȚIA MAGNA CUM LAUDE – REUT și COMPLEXUL EDUCAȚIONAL LAUDE – REUT
Conștientă de faptul că traversăm o nouă ERĂ a ÎNVĂȚĂRII, compania ESD, din dorința de a pune tehnologia în serviciul educației, a ales să sprijine una dintre cele mai vechi și de prestigiu instituții de învățământ privat din România, Complexul Educațional Laude – Reut și să vină în întâmpinarea elevilor acestuia, a viitorilor lideri de mâine, prin furnizarea de instrumente smart de ultimă generație, în vederea facilitării și rapidizării procesului de învățare. Compania ESD a dotat laboratoarele Complexului Educațional Laude – Reut cu table interactive Flip, precum și cu ecrane profesionale pentru afișarea informațiilor.
Pentru a asigura continuitatea parteneriatului, ESD intenționează să le ofere elevilor Complexului Educațional Laude – Reut posibilitatea de a cunoaște tehnologia și produsele electronice smart dintr-o cu totul altă perspectivă decât cea cu care sunt obișnuiți zi de zi. Aceștia vor fi invitați la sediul companiei unde vor putea observa îndeaproape, sub îndrumarea personalului tehnic specializat, ce presupune repararea produselor de ultimă generație, indiferent că vorbim de telefoane, televizoare sau de orice alt produs electronic care poate trezi interesul tinerei generații.
Primul parteneriat pentru educație
Primul parteneriat pentru educația tinerilor studenți, în martie 2014.
Începând din luna martie 2014, ESD împreună cu SAMSUNG au inițiat primul proiect denumit “ACADEMIA SAMSUNG”.
ESD, companie declarată de Samsung ca fiind BEST PRACTICE IN EUROPE în domeniul reparațiilor echipamentelor smart Samsung și-a dorit să împărtășească această experiență pentru tinerii studenți pasionați de domeniul tehnologiei.
Scopul proiectului a fost acela de a contribui la educația tinerilor din școlile tehnice, adăugând cursurilor teoretice ale școlilor, cursuri practice în domeniul tehnologiei.
În cadrul Academiei au participat 50 de studenți, împărțiți în 5 grupe a câte 10 studenți.
Tematicile abordate în cadrul cursurilor au fost orientate pe tehnologia SMART, pentru echipamentele de comunicații și audio-video:
- introducere în domeniul tehnologiilor de comunicații de ultimă generație
- interacțiunea smart, principiile de bază ale reparațiilor telefoanelor mobile și tabletelor
- nivele avansate de reparații ale echipamentelor de tip smart
- analiza și verificarea calității reparațiilor
In urma cursurilor, studenții au putut obține, pe baza performanțelor obținute în timpul cursurilor și a unui examen, 3 grade de certificare profesională în domeniul reparațiilor echipamentelor de tip smart. Aceste grade au fost Basic, Specialist sau Master.
ESD a angajat top 3 studenți care au reușit, în urma cursurilor și examenului, să obțină cele mai bune rezultate la testarea teoretică și practică.
“Ne-am gândit inițial că studenții pasionați de tehnologie vor avea șansa reală de a interacționa cu ea, dincolo de aspect și experiența de utilizator. Am observat însă că acești tineri au dezvoltat, dincolo de competențele profesionale, intuiție, pricepere și eficiență, pasiunea de a lucra zi de zi cu noile tehnologii. În acel moment ESD avea nevoie de valorile acestor tineri în domeniul sau de activitate și am decis ca aceste valori să facă parte din echipa noastră” (Liliana Frățilă, HR Manager la ESD).
Un nou parteneriat
Al doilea parteneriat pentru educația tinerilor studenți, în iulie 2015.
Primul proiect de educație ESD și Samsung a continuat și în anul 2015. Proiectul de educație pentru studenții pasionați de tehnologie a continuat în baza succesului înregistrat în ediția anterioară.
Din aceeași dorință de a împărtăși cele mai bune practici pentru tinerii studenți în domeniul tehnologic din România, ESD împreună cu Samsung a continuat să dezvolte specialiști în domeniul tehnologic.
În cel de-al doilea proiect s-a constituit o singură grupă de studenți, care au reușit, într-un termen de doar 6 săptămâni, să obțină competențele și calificarea necesară la nivel de bază, specialist și master în domeniul reparațiilor echipamentelor de tip smart.
Structura cursurilor practice și teoretice a fost constituită din:
- introducere în domeniul tehnologiilor de comunicații de ultimă generație;
- interacțiunea smart, principiile de bază ale reparațiilor telefoanelor mobile și tabletelor;
- nivelele avansate de reparații ale echipamentelor de tip smart;
- analiza și verificarea calității reparațiilor.
Și în aceasta ediție, în urma cursurilor, studenții au putut obține, pe baza performanțelor, cele 3 grade de certificare profesională în domeniul reparațiilor echipamentelor de tip smart. Aceste grade au fost Basic, Specialist sau Master.
ESD a adăugat echipei sale de specialiști, și de această dată, încă doi profesioniști – cei care au obținut cele mai bune rezultate în urma probelor practice și teoretice de la finalul cursurilor Academiei Samsung & ESD.
“Scopul ESD nu a fost de la început acela de a angaja studenți, ci doar de a le oferi o șansă reală de a învață practic și de a pune în practică teoria predată în școli. Nu am putut însă, până la finalul cursurilor, să nu observ competența și talentul studenților, precum și pasiunea lor, motiv pentru care am decis să le oferim acestor studenți șansa de a-și continua cariera în domeniu” (Mihai Oleinic, Operațional Manager la ESD).
O meserie pentru viitor
Cel mai recent proiect cu implicare în educație în care ESD este în parteneriat a fost inițiat în noiembrie 2015. Proiectul denumit “O meserie pentru viitor în domeniul tehnologiei” este cel mai de anvergură proiect la care ESD a participat.
Partenerii principali ai proiectului sunt SAMSUNG, ESD, FUNDATIA PRINCIPESA MARGARETA și COLEGIUL UCECOM.
Scopul proiectului este acela de a oferi șansă la o meserie într-un domeniu de actualitate, tehnologia, pentru tinerii absolvenți ai liceelor cu profil tehnologic, care fac parte din zonă defavorizată: din familii cu venituri mici, fără o șansă reală la educația de calitate în România.
Durata proiectului este de 3 luni, însemnând 480 de ore intensive de curs. La finalul acestui program, tinerii participanți vor avea șansa de a obține un certificat de atestare profesională care să îi ajute pe piața ofertelor locurilor de muncă în România. De asemenea, acești tineri vor dobândi șansa unui internship în cadrul ESD și în același timp, ar putea avea oportunitatea de a face parte din echipa ESD.
Tematica abordată în acest program este foarte vastă și presupune, de această dată, dezvoltarea competențelor pe toate tipurile de echipamente: de comunicații, audio video și electrocasnice.
“Ne face plăcere să împărtășim cu tinerii pasionați de domeniul tehnologic, din experiența noastră de peste 15 ani de reparații în domeniu. Considerăm că îi putem pregăti pentru viață și pentru carieră și deja ne-am obișnuit să ne completăm în fiecare an echipele cu tineri inteligenți și competenți în domeniu. Considerăm că tot ceea ce noi, ca profesioniști, am dobândit în ani de experiență, trebuie trasferat și acestor generații, care, pe viitor, vor aduce o valore reală societății din care vor alege să facă parte. În aceste cursuri, tinerii nu au doar ocazia de a învăța teoretic și practic, ci și de a vedea modalitatea în care se gestionează acest model de lucru, cum se gestionează echipele de lucru, care sunt procesele și procedurile care stau în spatele unei singure reparații” (Ciprian Bunda, General Manager la ESD).