Educație

Proiecte și parteneri

Proiectul de educație pentru studenții pasionați de tehnologie

Din aceeași dorință de a împărtăși cele mai bune practici pentru tinerii studenți în domeniul tehnologic din România, ESD împreună cu Samsung a continuat să dezvolte specialiști în domeniul tehnologic.

Primul parteneriat pentru educație

Primul parteneriat pentru educația tinerilor studenți, în martie 2014.

Începând din luna martie 2014, ESD împreună cu SAMSUNG au inițiat primul proiect denumit “ACADEMIA SAMSUNG”.

ESD, companie declarată de Samsung ca fiind BEST PRACTICE IN EUROPE în domeniul reparațiilor echipamentelor smart Samsung și-a dorit împărtășească această experiență pentru tinerii studenți pasionați de domeniul tehnologiei.

Scopul proiectului a fost acela de a contribui la educația tinerilor din școlile tehnice, adăugând cursurilor teoretice ale școlilor, cursuri practice în domeniul tehnologiei.

În cadrul Academiei au participat 50 de studenți, împărțiți în 5 grupe a câte 10 studenți.

Tematicile abordate în cadrul cursurilor au fost orientate pe tehnologia SMART, pentru echipamentele de comunicații și audio-video:

  •     introducere în domeniul tehnologiilor de comunicații de ultimă generație
  •     interacțiunea smart, principiile de bază ale reparațiilor telefoanelor mobile și tabletelor
  •     nivele avansate de reparații ale echipamentelor de tip smart
  •     analiza și verificarea calității reparațiilor

In urma cursurilor, studenții au putut obține, pe baza performanțelor obținute în timpul cursurilor și a unui examen, 3 grade de certificare profesională în domeniul reparațiilor echipamentelor de tip smart. Aceste grade au fost Basic, Specialist sau Master.

ESD a angajat top 3 studenți care au reușit, în urma cursurilor și examenului,  obțină cele mai bune rezultate la testarea teoretică și practică.

“Ne-am gândit inițial studenții pasionați de tehnologie vor avea șansa reală de a interacționa cu ea, dincolo de aspect și experiența de utilizator. Am observat însă acești tineri au dezvoltat, dincolo de competențele profesionale, intuiție, pricepere și eficiență, pasiunea de a lucra zi de zi cu noile tehnologii. În acel moment ESD avea nevoie de valorile acestor tineri în domeniul sau de activitate și am decis ca aceste valori facă parte din echipa noastră” (Liliana Frățilă, HR Manager la ESD).